31 Ağustos 2014 Pazar

KIZ BEBEKLERE ÖRGÜ YELEK

Selamunaleyküm cümlemize.
Açıkçası  sıcaklardan hiç bir şey yapasım yok.Uzun zamandır bebek yelekleriyle uğraşıyorum.
Bu model hoşuma gitti 




* "Nesebinizden sıla-i rahm yapacaklarınızı öğrenin. Zira sıla-i rahim akrabalarda sevgi, malda bolluk, ömürde uzamadır."
Kendisiyle ilgiyi devam ettiren akraba ile ilgilenmek gerçek ilgilenme değildir, asıl ilgilenme, akraba kendisinden alakayı kestiği zaman, onu ziyaret edip, ona ilgi göstermektir.    Buhârî

*"Akrabalık bağlarını kesen cennet giremez."(Buhari-Müslim)
*"Gerçekten insanların amelleri cuma gecesi Allah’a arzolunur. Fakat Akrabalık bağlarını kesenin ameli kabul olmaz." (Ahmed)
*Rızkının bollaşmasını ve ömrünün uzamasını isteyen kişi akraba ziyaretinde bulunsun. (Buhari-Müslim)

*Müsafaha edin ki(selamlaşın), kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin. 

*“Her iyilik bir sadakadır. Kardeşini güler yüzle karşılaman, kovandan ihtiyacı olan bir şeyi kardeşinin kovasna boşaltman da bu tür iyiliklerdendir.” 
*“Din kardeşini güler yüzle karşılaman bile olsa hiçbir iyiliği küçük görme!”
*Üç sıfat vardır ki, bunlar kimde bulunursa, Allah o kimseyi himayesine alır ve onu Cennete koyar. Bunlar: Zayıflara yumuşak davranmak, anne ve babaya sevgi ve hürmet, emri altındakilere iyilikle muamele etmekdir.

Ravi: Tirmizi, Kıyame 48

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ne kadar güzel şeyler yapmışsınız emeklerinizi çok beğendim benim de ilgi alanıma giriyor artık bloğunuzun yakın takipçisiyim....Bende sizi bekliyorum mutlaka...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...