20 Temmuz 2013 Cumartesi

Tahinli Cevizli Bükme


Selamün aleyküm blog  dostlarım bu tarifi ilk kez denedim biz çok sevdik tafsiye ederim

                                                            Malzemeler
                                                    1 su bardağı süt
                                                    1 çay bardağı yoğurt
                                                   1 çay bardağı zeytinyağı
                                                   1 adet yumurta
                                                   3/1 pk maya
                                                   2 yemek kaşığı şeker
                                                   1 silme tatlı kaşığı tuz
                                                   4-4.5  su bardağı kadar un



                                                            İç harcı için
                                                        1.5 su bardağı tahin
                                                        1 su bardağı şeker
                                                        2 su bardağı ceviz




YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 ya bölün.
  • Hamurları ikişer gruplar halinde, servis tabağı büyüklüğünde mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde, yarım cm. kalınlığında  açın.
  • İlk hamurun üzerine tahinden sürün. Şeker ve ceviz de  serpin. İkinci hamuru üzerine serin.
  • İkincinin üzerine de tahini sürüp , şeker ve ceviz serpip, hamuru  zarf şeklinde katlayın.
  • Diğer hamur gruplarına da aynı işlemi yapın.
  • 20 dakika dinlendirip, altını ve üstünü hafifçe unlayıp, merdaneyle  7-8 mm. kalınlığında açın.
  • Hamuru 6 veya 8 parçaya şeritler halinde kesin.
  • Her şeriti bir ucundan tutup kıvırın, uzatın ve kendi etrafında dolayın. Uç kısmını alta saklayın. Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine hafifçe bastırın. Eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile çöreklerin üzerlerini yağlayın. 1 saat kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletin. Tepsi mayası gelmezse çörekleriniz sert olur. Mayalanan çörekleri 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çok güzel bir tarife benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    tahinin ve cevizin içine girdiği her şeyi seven biri olarak blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Ellerinize sağlık:=)

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...