Tencerede bile yavaş ve ustaca kaynayan yemek, delice kaynayandan daha lezizdir.
[Mevlana Celaleddin Rûmî]
KAMBER BİBER KONSERVESİ
MALZEMELER
2 kilo kamber biber
Sirke sarımsak tuz
Toz şeker zeytinyağ
Maydanoz
YAPILIŞI
Biberler yıkanıp ortaları çıkarılır.Fırın tepsisini yağlayıp biberleri tepsiye dizin.Biberlerin içine sırasıyla doğranmış maydanoz dövülmüş sarımsak koyun ölçü vermiyorum isteğe bağlı.Her biber için bir çay kaşığı zeytinyağ bir çay kaşığı sirke
bir çay kaşığı toz şeker ve çay kaşığının ucunla tuz ekin. Önceden ısıtılmış fırında közleninceye kadar pişirin .
Sıcakken kavanozlara doldurun yeni sıfır kapakla hemen kapatın çok güzel oluyor afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder