18 Eylül 2012 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARI 1



Maksada sabırla erişilir, acele ile değil, alelade otlar iki ay içinde, kırmızı gül ancak bir yılda yetişir.

Tencerede bile yavaş ve ustaca kaynayan yemek, delice kaynayandan daha lezizdir. 

[Mevlana Celaleddin Rûmî]











KAMBER BİBER KONSERVESİ
MALZEMELER
 2 kilo kamber biber
Sirke sarımsak tuz
Toz şeker zeytinyağ 
Maydanoz     
YAPILIŞI
Biberler yıkanıp ortaları çıkarılır.Fırın tepsisini yağlayıp biberleri tepsiye dizin.
Biberlerin içine sırasıyla doğranmış maydanoz  dövülmüş sarımsak  koyun ölçü vermiyorum isteğe bağlı.Her biber için  bir çay kaşığı zeytinyağ bir çay kaşığı sirke 
bir çay kaşığı toz şeker ve çay kaşığının ucunla tuz  ekin. Önceden ısıtılmış fırında közleninceye kadar pişirin .
Sıcakken kavanozlara doldurun yeni sıfır kapakla hemen kapatın çok güzel oluyor afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...