Sayfalar
▼
12 Ekim 2015 Pazartesi
Maraş Biberi Turşusu
Selâmün Aleyküm
Çok kolay ve lezzetli bir turşu tarifi vericem.
Malzemeler
1 kg Maraş biberi (minik olanlarından)
2 Su bardağı sirke
2 ,5 Su bardağı su
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tuz
1 Bardak sıvıyağ
Bir baş sarımsak (isteğe göre çoğaltabilirsiniz)
Yapılışı
Biberleri yıkayıp sapları kesilip uçlarına çentik atıyoruz.
Tencereye suyu sirkeyi sıvı yağ tuz ve şeker koyup kaynatın.
Malzemeler kaynayınca biberleri koyup 2-3 dak kaynatıp süzgeçle alınır.
Biberler suyuyla birlikte sarımsaklarda kavanoza koyulur.
Kavanoz kapakları sıcak suda kaynatıp sıcak kapatılır.
Kavanozlar ters çevrilip bir gün bekletin.
Biberler minik olunca hafif acı oluyor.
Çok güzel bir lezzet çocuklarda rahatça yiyebilir. Pişman olmazsınız .Afiyet olsun
Nefis gözüküyor canım afiyet olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler .
YanıtlaSilEminim çok lezizdir. Elinize sağlık
YanıtlaSil